Najbolji program za dizajn aplikacija

Najbolji program za dizajn aplikacija

U dizajnu su presudni kreativnost, ideja, inspiracija, istraživanje, i mnogo drugih faktora, koji će učiniti da Vaš dizajn zasija i uhvati poglede mnogih dizajnera i potencijalnih klijenata. Međutim, svi mi želimo softver koji će nam omogućiti da najbolje i najjednostavnije sprovedemo naše ideje u delo. I zato danas odgovaramo na pitanje koji je najbolji program za dizajn aplikacija?

Sketch

Dugo nekrunisani kralj UI UX dizajna, čiji tron je uzdrman pojavom Figme i Adobe XD programa. Poseduje sve funkcije koje s potrebne da dizajn bude na vrhunskom nivou, a mogućnost crtanja ilustracija veća je nego kod konkurencije. Mana mu je što je Mac ekskluziva (što možda i ne treba da nas čudi), pa će Windows korisnici morati da razmotre sledeće dve opcije

Prednost: Funkcije

Mane: Dostupan samo za Mac

Figma

Neki se u nju kunu, neki je nikada ne bi koristili. Vrlo zanimljv softver koji koriste mnogi dizajneri na najvišem nivou. Velika prednost je što je online softver, browser tool, tako da je dostupan i na Mac-u, i na Windowsu, Chrome OS-u, Linuxu… Live preview dosta brži nego u Sketchu. Još jedna velika prednost je live edit. Vi i vaše kolege možete uživo, u real time da editujete, recimo vi jedan, vaš kolega drugi screen, i da sve promene vidite odmah. Dizajn je svuda uz Figmu.

Prednost: Dostupna svuda i svima

Mana: Morate biti online uvek da biste je koristili

Adobe XD

Da verujem u ljubav na prvi pogled, shvatio sam kada sam 2018. prvi put video ovaj softver. Lagan, brz, jednostavan, a moćan. Savršena integracija sa drugim Adobe programima. Jedna velika prednost, što uspeva da napreduje iz meseca u mesec, bez da se program usporava ili komplikuje. Najnoviji dodatak je dodatak 3D-a. A na sve to, program je besplatan. Perfekcija.

Prednost: Lak, integracija sa drugim Adobe programima

Mana: Ne mogu se editovati slike png formata onako kako bismo očekivali

Zaključak

Koji je najbolji program za dizajn aplikacija? Moj odgovor je da ne postoji. U našem kursu dizajna aplikacija koristimo Adobe XD. Svi su jako slični, i nude vrlo zanimljive i korisne funkcije, napeduju na dnevnom nivou, pa će se vaš izbor svesti na vaše potrebe, kao i operativni sistem. Ni sa jednim sistemom sigurno nećete pogrešiti. Ako se i dalje niste odlučili, više o ovoj temi možete da pročitate ovde.