Photoshop Online Free - Isto kao Photoshop – besplatno!

Objavljeno:
November 17, 2022
Napisao
Nikola Tripković
Osnivač, Nauči Dizajn

Ako ste ikad poželeli da naučite Photoshop, verovatno je vaš search izgledao “photoshop online free”. A onda shvatite da nije besplatno, košta jako puno, a da je krekovanje jedina obilzanica- uz ogroman rizik i komplikovanu proceduru.

Photoshop je postavio takav standard da ime programa predstavlja posebnu reč koja označava obradu slika. Praktično ne postoji zamisao koju ne možete da stvorite u ovom programu. Čime god da se bavite, a da podrazumeva kompjutere, bar u završnoj obradi Photoshop može da vam zatreba. Zahteva vreme da se savlada, ali u tome vam možemo pomoći.

Međutim, mora da ima neku manu? Sve ima, zar ne? Ima je i Photoshop, a ona je vredna 240$. To je godišnja cena licence za ovaj program, dok je mesečna licenca 26 eur. Ta mesečna opcija možda ne zvuči strašno dok ne saberete sve subscription servise koje plaćate – verovatno bi vam trebala jedna plata samo za sve servise koje koristite, ako biste ih sve plaćali. Kako da onda koristimo Photoshop besplatno?

Danas mnoge aplikacije za telefon pokušavaju da rade veliki deo posla Photoshopa za korisnika, ali da se ne lažemo – ovo je retko kada dovoljno čak i za Instagram. I tu nastaje problem: loš kvalitet ili skup subsription? Nisu neke opcije, zar ne? Međutim, imamo rešenje za vas.

Isto kao Photoshop, ali besplatno!

Rešenje se zove PHOTOPEA. Neverovatno je koliko detaljno je Photopea napravljena, da bude identična Photoshopu. Svi alati, layout, layeri, interfejs, sve je do detalja urađeno. Kada biste Photopeu pokazali nekome ko otprilike zna kako Photoshop izgleda, nema šanse da bi pronašao razliku. Bravo za developere Photopea!

Ali, da li ovaj program može da mi završi sve što i Photoshop?

Osim onom 1% korisnika koji radi ultra napredne stvari u Photoshopu (samim tim zaradjuje toliko novca da mu je Photoshop subsription kusur), Photopea će vam završiti apsolutno sve što može da vam zatreba za potrebe Instagrama, posla, fakulteta ili biznisa. Bonus je da ako znate Photoshop, automatski znate da koristite i Photopeu. Onda naš kurs Photoshopa može da bude i kurs Photopea-e!

Za šta se koristi Photoshop?

Photoshop se koristi uglavnom za grafički dizajn i photo manipulacije. Bitna stvar ovde je da je to rasterski program, odnosno koristi piksele, te ako zumirate, stvari gube kvalitet. Zato nije idealno rešenje za logoe, grafike i pripremu za štampu. Detaljno, možete videti ovde.

Želiš da naučiš?

Najbolji kurs Photoshopa na srpskom jeziku sa 24h dostupnom podrškom za pitanja je na velikom sniženju u aprilu, javi se preko live chata na sajtu ili na Instagram @naucidizajn da dobićeš kupon kod od 10eur na sve kurseve!